UEFA Regions Cup-Final Turnament in Croatia: 15-22 juni 2009.

U sklopu priprema za nastup na Finalnom turniru Kupa Regija UEFA, koji je održan u Hrvatskoj, selekcija PFS Gradiška je na Gradskom stadionu u Gradišci odigrala prijateljsku utakmicu protiv odgovarajuće amaterske selekcije FS Beograda. Gosti su bili uspješniji pobjedivši golovima: Grujičića, Simovića i Dinčića sa 3:0. Bio je to signal selektoru Crnadku da ekipa nije ni blizu onoj koja je izborila plasman na prvenstvo Evrope u Nišu. Nastup u Hrvatskoj je to samo potvrdio, jer su okviru grupe B sva tri meča izgubljena.

Reprezentacija PFS Gradiška je bila smještena u Stubičkim Toplicama sa suparnicima: Region 1 (Irska), Region Kempen (Belgija) i Region Castilla (Španija).

Grupu A , koja je bila smještena u Tuheljskim Toplicama su činile ekipe: Regiona Bratislava (Slovačka), Zagreb (Hrvatska), Oltenia (Rumunija) i Region Privolzhie (Rusija).

Prvi rival Gradiščana bila je selekcija regiona Kempen iz Belgije. Na veliku žalost naše ekipe Kiparski sudija Leontios je svojim čudnim i oštrim kriterijem zbog „oštre“ igre u svlačionisu poslao Tepića i Dragana Zelenca, a Belgijanci u nadoknadi vremena postižu gol dovoljan za pobjedu.

Susret ptotiv Regiona 1 iz Irske je bila prilika za iskupljenje, koja se pretvorila u noćnu moru, jer su Irci bili siloviti i efikasni pobjedivši sa 3:0. U poslednjoj utakmici turnira izašlo se na megdan Špancima, kojima je „pomogao“ nesmotreni Subašić sa brzo zaradjena (10 minut) dva žuta kartona, a Španci su uspjeli postići jedan pogodak i izboriti prvo mjesto u grupi.

Reprezentacija PFS Gradiška je bila sedma od osam učesnika završnice, mada je plasman mogao biti bolji da nije bilo isključenja, rovitih i nedovoljno spremnih igrača, pa i znatne slabosti u stručnom štabu.

 

 

Zagreb: 15. Juni, stadion: Lučko, sudija: Trattou Leonitios (Kipar)

PFS Gradiška (BiH) – Kempen (Bel) 0:1 (0:0)

 

Samobor: 17. Juni, stadion NK Samobor, sudija: Stanislav Todorov (BUG)

PFS Gradiška – Region 1(IRL) 0:3 (0:1)

 

Jastrebarsko: 20. Juni, stadion: Gradinar, sudija: Matej Jug (Slovenija)

 Castilla (ESP) – PFS Gradiška 1:0 (0:0)

 

Reprezentacija PFS Gradiška: Zvjezdan Račić, Dragiša Grmuša, Zoran Vujinović, Tepić Slaviša, Radan Zelenac, Srdjan Barović, Nenad Kurtović, Darko Subašić, Nikola Zeljković, Goran Zelenac, Čedomir Ćulum, Nikola Crnčević, Milutin Sekimić, Nenad Kukić, Dragan Zelenac, Slobodan Katić, Dušan Kovačević, Srdjan Aničić, Siniša Stojičić, Branimir Dabić.

 

Selektor: Slobodan Crnadak

Trener: Dragan Skakić,

Maser: Igor Cvetković

Službeni predstavnik: Željko Babić