Niš, oktobar 2008 – UEFA Cup regija

Plasman u Evropu

Drugi, po redu, nastup u takmičenju za UEFA Cup regija reprezentacija PFS Gradiška 2008.

godine je krunisala pobjedivši odgovarajuće selekcije područnih saveza Bijeljina i Prijedor na nivou FS BiH, a time izborivši pravo da prerdstavlja BiH u grupnoj fazi ovog takmičenja na turniru u Nišu, gdje su nastupile i selekcije: Regional team of Uusimaa (Finska), Wielkopolski (Poljska) i Eastern Serbija (Srbija).

Gradski stadion Čair je bio sretan za reprezentativce Područnog saveza Gradiška, pogotovo što je ekipa znatno oslabljena zbog izostanka nekih igrača. Prvi meč se igrao protiv favorizovanog domaćina, Regiona Istočna Srbija, uz „bratsku“ podjelu plijena-rezultatom 0:0. Bodovi osvojeni protiv ekipe iz Finske, rezultatom 2:0, nisu bili iznenađenje, ali je utakmica protiv ekipe Regiona Wielkopolski iz Poljske golom Sikimića, bila kruna i dovoljna za prvo mjesto, a time i odlazak na Prvenstvo Evrope u Hrvatsku naredne godine. Ono što je još više dalo značaj ovom uspjehu je i prvo mjesto na tabeli fer-playa, jer su naši fudbaleri cijeli turnir odigrali bez i jedne javne opomene.

Bio je to istorijski iskorak za fudbalski sport u BiH i prvi izlazak na fudbalsku scenu Evrope, u završnom takmičenju, pa makar se to radilo i o amaterima.

Niš, 15. oktobar 2008. godine, stadion Čair, sudija: Edi Kaufman (Švajcarska)

 Eastern Serbia (SRB) – PFS Gradiška (BiH) 0:0

Niš, 17. oktobar 2008. godine, stadion: Čair, sudija: Levgen Khalamedyk (Ukrajina)

 PFS Gradiška(Bi)-Regional Team of Uusimaa(FIN) 2:0 (0:0)

Niš,19. oktobar 2008. . godine, stadion: Čair, sudija Mario Vlk (Slovačka)

 PFS Gradiška (BiH) – Wielkopolski (POL) 1:0 (0:0)

Za ekipu koja je igrala u Nišu su nastupali: Zvjezdan Račić, Nikola Crnčević, Ognjen Dragičević, Zoran Vujinović, Slaviša Tepić, Radan Zelenac, Zlatan Bosnić, Dragiša Grmuša, Zlatko Matić, Slobodan Katić, Zlatan Guberović, Srdjan Barović, Nenad Kurtović, Aleksandar Pejić, Milutin Sekimić, Ognjen Kukić, Petar Mrkić.

 Selektor: Slobodan Crnadak
Trener: Đordje Grujičić
Maser: Igor Cvetković
Vođa puta: Željko Babić