Skip to content

telefon: 051/815-066

 

PFS Gradiška je formiran 12. 04. 2002. godine na sjednici Osnivačke Skupštine koju su činili predstavnici opštinskih fudbalskih saveza: Srpca, Laktaša, Prnjavora i Gradiške. U sastav prvog Izvršnog Odbora izabrani su: Mile Kovačević (predsjednik), Dragiša Savić (potpredsjednik), te članovi: Branko Bjelovuk, Dragan Ančić, Brane Cvijanović, Milorad Barašin, Željko Babić, Mlađan Simurdić, Stojan Timarac, Stanko Šinik, Milan Strunić.

Fudbalska lopta je na prostorima PFS Gradiška “zaigrala” u prvoj polovini 20-og vijeka. Prema izvorima HNS, pod čijim okriljem su registrovani klubovi sa područja tadašnje Vrbaske Banovine, 1926. godine zvanično su registrovani Sava iz Gradiške i Sloboda iz G.Podgradaca, danas Sloga DIPO. U poratnom periodu, većina klubova je formirana već 1946. Prvi opštinski fudbalski savez zvanično je registrovan 1972. u Gradišci, koji je imao, čak, 27 klubova u dvije opštinske lige. U to vrijeme na području Prnjavora su egzistirale dvije lige u malom fudbalu.

Među najizraslijim klubovima saveza je Kozara iz Gradiške, u dva navrata, član druge Savezne lige FSJ, trostruki osvajač Kupa FSRS, te članom Premijer lige N/FS BiH.

Ono što posebno krasi sportske radnike PFS Gradiška je permanentan rad na stvaranju dobrih uslova na stadionima, što ilustruje činjenica da u jednom seoskom klubu, kao što je FK Župa iz Milosavaca teren posjeduje čak i reflektore.

Teritorijalno PFS Gradiška je najmanji od sedam područnih saveza u okviru FSRS, a po broju klubova je treći.

Izvršni odbor PFS Gradiška: Miloš Brkić predsjednik, Branko Grahovac potpredsjednik, Zoran Deket, Duška Jovanić, Muhamed Biščević, Slavko Španjić, Slavoljub Žujić, Miroslav Kodžoman, Ilija Smiljanjić

Generalni sekretar: Zoran Vujat

Tehnički sekretar: Rada Pavlović

 

PFS_gradiska_logo.fw
PFS Gradiška

Vico Zeljković

Predsjednik FSRS

Miloš Brkić

Predsjednik PFS Gradiška

Branko Grahovac

Potpredsjednik PFS Gradiška

Zoran Vujat

Generalni sekretar PFS Gradiška

Rada Pavlović

Tehnički sekretar PFS Gradiška

Zoran Deket

Član Upravnog odbora

Duška Jovanić

Član Upravnog odbora

Muhamed Biščević

Član Upravnog odbora

Slavko Španjić

Član Upravnog odbora

Slavoljub Žujić

Član Upravnog odbora

Miroslav Kodžoman

Član Upravnog odbora

Ilija Smiljanjić

Član Upravnog odbora