Izborna skupština Područnog fudbalskog savaza Gradiška

U Gradišci je danas održana Izborna skupština Područnog fudbalskog savaza Gradiška, a na kojoj je za predsjednika ovog saveza izbaran Miloš Brkić iz Laktaša, a potpredsjednika Branko Grahovac iz Srpca.

Izabrani su i članovi Upravnog obora i ostalih tijela Područnog fudbalskog savaza i delegati za skupštine fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH.

Za predsjednika fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH predložen je Vico Zeljković, te predloženi kandidati za članove izvršnih odbora i drugih tijela ovih saveza.

Brkić, koji je funkciju predsjednika Područnog fudbalskog saveza obavljao i u prethodnom mandatu, zahavlio je na novoj podršci  i povjerenju predstavnicima Gradskog fudbalskog saveza Gradiška i opštinskih fudbalskih saveza Laktaši, Srbac i Prnjavor.

On je naveo da je u naredom periodu prioritet Područnog saveza da u sradanji sa Fudbalskim savezom Republike Srpske završi infrastrukturne projekte, kao što su tereni sa vještačkom travom u Gradišci i Novoj Topoli i sporstki centar u Prnjavoru.

On je zahvalio Fudbalskom savazu Republike Srpske i predsjedniku Vici Zeljkoviću na setu finansijske pomoći klubovima svih liga, koji će dobiti pomoć u iznosu 50 odsto troškova kotizacija i  troškova službanih lica na utakmicama, u zavisnosti od ranga u kojem se takmiče.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske Ognjen Valjić čestitao je Brkiću na obnovi mandata predsjednika Područnog saveza.

On je naveo da je ostalo još da se u julu završe izbori u područnim savezima Prijedor i Doboj, te da do kraja septembra treba da bude održana i Izborna skupština Fudbalskog saveza Republike Srpske.